top of page
Etsi
  • Writer's pictureAnna Eroma

Osteopatia

Osteopatia on monelle vielä tuntematon hoitomuoto ja valitettavasti joku pitää sitä vieläkin vaihtoehtohoitona mitä se ei kuitenkaan ole. Osteopaattinen hoito perustuu osittain tieteeseen ja siihen miten keho toimii. Osteopaattien anatomian ja fysiologian tietämys on erittäin hyvä.


Euroopassa (European Federation & Forum for Osteopathy) tehdään kovasti töitä sen eteen, että tulevaisuudessa osteopaattien toimiminen julkisessa terveydenhoidossa ja suoravastaanotoilla olisi mahdollista.

Osteopatia on Euroopassa 9 maassa terveydenhuoltolain piirissä ja Suomi on yksi niistä maista.


Tiesitkö, että osteopaatit voivat tallentaa käyntisi myös kantapalveluun.


Mitä se osteopatia sitten on?


"Kehon rakenne ja toiminta ovat toisistaan riippuvaisia


Kehon osat ovat pienemmästä solusta suurimpaan luuhun jatkuvassa dynaamisessa ja rytmisessä liikkeessä.

Kehon jokainen elin tuottaa liikettä omassa rytmissään samalla kun tekee työtään. Nämä liikkeet ja niiden yhteyden osteopaatti tuntee käsillään.


Kehossa on toisistaan riippuvia osia, jotka toimiessaan täydellisesti ovat oikeassa asennossa. Esimerkiksi syvään hengittäminen voi olla vaikeaa jos kylkiluut, pallea tai selkärangan osat eivät toimi kunnolla.

Hengitysvaikeuksista taas voi seurata astmaa tai hengitysteiden tulehduksia.


Keho on yksi kokonaisuus


Kehon eri järjestelmät ovat sidoksissa toisiinsa. Verenkierto pumppaa verta kaikkiin kudoksiin ja elimiin. Hermojärjestelmä yhdistää kaikki kehon toiminnot. Kolmas järjestelmä muodostuu kudoksista jotka muodostavat sidekalvon. Sidekalvo on kudosten ympärillä oleva yhtenäinen suojakalvo, joka yhdistää kehon osat eri puolilta toisiinsa. Se ympäröi jokaista lihasta, elintä, hermoa ja verisuonta.


Kaikki nämä järjestelmät ovat riippuvaisia toisistaan. Häiriö yhdessä voi aiheuttaa oireita toisessa.

Osteopatiassa keho nähdään kokonaisuutena, minkä vuoksi osteopaatin antama hoito saattaa keskittyä eri paikkaan missä kipu tai vaiva tuntuu.


Keholla on itseparannuskyky


Jos kudokseen tulee vaurio tai ihoon haava, lääkäri voi auttaa paranemista puhdistamalla tai ompelemalla haavan. Varsinainen paraneminen tapahtuu kuitenkin kehon omien prosessien avulla."


Teksti lainattu Suomen Osteopaattiliiton sivuilta https://osteopaattiliitto.fi/perusperiaatteet/
130 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page